Cybersecurity-företag använder krypterad hårddisk med Bitcoin för att testa sökande

Framgångsrika sökande kan använda medlen för att köpa en biljett till företagets huvudkontor.

Att låsa upp en hårddisk som innehåller krypto

Forskare som vill ansöka till New York-baserade Red Balloon Security måste genomföra en ovanlig teknisk intervju som en del av sin ansökningsprocess: att låsa upp en hårddisk som innehåller krypto.

Enligt en rapport från Business Insider skickar Red Balloon hårddiskarna till vissa kandidater för forskarpositioner inom cybersäkerhet på företaget. Den som har „färdigheterna och passionen“ för att knäcka krypteringen skulle kunna göra anspråk på 0,1333 Bitcoin (BTC), eller ungefär 4 800 dollar vid tidpunkten för publiceringen. Sökande som har tillgång till mynten uppmanas att köpa en biljett till New York City för nästa steg.

„Vi är ett av få företag i världen som gör detta, utanför olika underrättelsetjänster“, säger Ang Balls VD för Red Balloon. „Vi är ett litet företag, vi letar efter en mycket nischad typ av säkerhetsperson och vi har inte den enorma mängden mänsklig energi att slösa bort på screening genom varje enskilt CV.“

Men framgångsgraden var ungefär 1%

Cui sa att cybersäkerhetsföretaget skickade testpaketen till nästan alla sökande, men framgångsgraden var ungefär 1%. Red Balloon har för närvarande 29 anställda, varav 6 enligt uppgift har gått med det senaste året.

Han lade till:

„Om jag skickar ut 150 till 200 pund hårddiskar [med Bitcoin] får jag vanligtvis tillbaka en mänsklig teammedlem. Det är en värdig investering.“

Företaget grundades 2011 och har tydligen tagit denna unika inställning till tekniska intervjuer under en tid. Minst en Crypto Twitter-användare hävdade att de hade fått liknande instruktioner för att hämta Bitcoin för fem år sedan, medan andra påpekade att Red Balloon hade utmanat programmerare att låsa upp hårddiskar med krypto som en del av Defcon-hackarkonferensen 2017:

OK, denna Red Balloon-utmaning är allvarligt cool! Skaffa en hårddisk för att vända Bitcoin från (firmware) lördag vid poolen.