Charles Edwards: BTC kunde skjuta upp med bankernas hjälp

Charles Edwards – den digitala kapitalförvaltaren på Capriole – säger att priset på bitcoin lätt kan skjuta upp till 20 000 dollar om amerikanska banker lägger in minst en procent av sina tillgångar i krypto.

Charles Edwards: Banker kan tjäna 20 000 dollar i BTC

Det här kanske frågar mycket från banker, men en procent är för det mesta inte så mycket, och det ser ut som att intresset för Bitcoin Trader har ökat under de senaste månaderna mellan både detaljister och institutionella aktörer, så kanske är han föreslår är inte det på sin plats. På Twitter uppgav Edwards:

Om amerikanska banker lägger bara en procent av sina tillgångar i bitcoin som investering, säkring eller försäkring … bitcoinpriset mer än fördubblas … Bara en NASDAQ-aktie (Grayscale) äger redan två procent av det cirkulerande bitcoin-utbudet idag. Det är inte svårt att se vart detta går … Det är inte fråga om bra eller dåliga. Det är bara ett faktum.

Förra gången bitcoin handlade för $ 20 000 var under den sena säsongen 2017. Det fungerade som en fin julpresident för kryptoentusiaster överallt, men prishoppet var långt ifrån „gåvan som fortsatte att ge.“ Tillgångens pris började sjunka omedelbart följande månad tack vare nyheterna om att Coincheck – ett stort kryptobörs i Japan – var offer för ett stort hack som såg mer än en halv miljard i olika kryptofonder försvinna över en natt.

Därifrån fortsatte tillgångens pris att falla tills det nådde 6 000 $ -området, där det tillbringade större delen av sommaren. Många trodde att tillgången skulle stanna här under en tid, även om saker och ting tog en svårare vändning under Thanksgiving 2018, då valutan sjönk i intervallet 3 500 $. Det förblev vid detta pris i flera månader innan han äntligen klättrade tillbaka upp till $ 5000-serien i april 2019.

En eller två gånger har bitcoin gett användarna intrycket av att det snart skulle stiga tillbaka till $ 20 000-märket, som under sommaren förra året när det spikade över $ 13 000. Många handlare trodde att valutan – som hade haft en allvarligt hausseartad roll under de senaste månaderna – skulle fortsätta detta beteende och slå igen hela tiden, även om denna prestation misslyckades med att uppnås.

Saker förändras till det bättre

Nu har emellertid omständigheterna för bitcoin förändrats något, då banker i USA nu får grönt ljus för att erbjuda kryptobaserade tjänster till sina kunder. Detta kommer i slutändan att öppna flera dörrar för handlare och ge dem en chans att potentiellt få mer exponering för BTC och dess kryptokusiner, vilket potentiellt kan leda till prisökningar över hela linjen.

Så kanske att en procent av varje banks totala tillgångar som går till crypto är en solid möjlighet. I skrivande stund har bitcoin sköt upp till knappt 9 700 dollar – det högsta som det har varit på flera veckor.